Egy ikerpár, két masszázs

2016.06.18 13:42

Tegnap két nagyon kedves vendégem volt, régi ismerősök, méghozzá egy ikerpár tagjai. Egészen Zalaegerszegről jöttek hozzám (na jó, valójában várost nézni érkeztek, de ha már itt voltak, kértek masszázst is), és mindketten Shiroabhyangára jelentkeztek be.

Tamás és Gábor szinte mint két tojás - elsőre. Minél többet beszélgettem azonban velük, annál inkább észrevettem, miben mások. Masszázs közben is tapasztalhattam a fejforma, a felsőtest és az arc apró különbségeit, s nagyon érdekes volt látni, masszírozni két ennyire hasonló embert.
Az Ayurvédáról, az alkattípusukról egyszerre beszélgettem velük, s kiderült: testük is hasonlóan működik és mentalitásukban szintén sok a közös, mégis vannak eltérések. Végül a szezámolaj mellett döntöttem, mert inkább Vata típusnak gondoltam őket, bár erősen vegyes "képet" mutattak nekem. Ám mivel az Ayurveda a szezámot minden alkathoz megfelelő, kiváló olajnak tartja, ezért nem lőhettem nagyon mellé...

A gőzöléshez római kömény illóolajat cseppentettem, így aztán a szezám, a füstölő és az illóolaj egyvelege a végére érdekes, szintén vegyes illatot eredményezett.
Szerintem illeszkedett a délelőtthöz...