Esti szeánsz, a bőrömért is

2016.08.26 13:58

Talán már írtam, hogy a másoktól kapott masszázs mellett igen nagy jelentősége van az önmasszázsnak is az egészségmegőrzésben, a bőrápolásban. Minderre csupán 10-15 percet kell szánni. 
A minap végre újra időt szakítottam erre én is az esti zuhanyozás előtt, s ismét azt éreztem: ugyan nem érem el rendesen minden testrészem (például hát), és persze, hogy nem olyan, mint amikor más jól átdögönyöz, simogat, mégis, nagyon kellemes és jóleső érzés a testemnek a finom nyomkodás. Hát még az enyhén meleg szezám olaj! Kisebb mennyiséget használtam, magamat nem kényeztetem annyira, mint másokat, mégis annyira jót tett a bőrömnek, hogy még másnap is éreztem, láttam a hatást. Eltűntek a nagy száraz foltok a lábszáramról, karomról és sokkal rugalmasabb lett a bőröm. 
Persze, mindez csak ideig-óráig tart, ha nem folytatom viszonylag rendszeresen ezt a kikapcsoló, már alvásra hangoló esti tevékenységet. Szóval megfogadtam: gyakrabban veszem rá magamat az önmasszázsra. Főleg, hogy közeleg a hűtő, szárító őszi, téli, Vata időszak.
Majd számon lehet kérni...