Jóga és ájurvéda workshop - mindenkinek!

2016.05.11 21:02

E héten vasárnapra, május 15-re egy igen érdekes és hasznos foglalkozást terveztünk Nagy Gábor jógaoktatóval. Gábort rég ismerem, nagyrabecsülöm a tudását, széleskörű természetgyógyászati ismereteit. Nemrég kitaláltuk, hogy szervezünk egy olyan workshopot, amelyen kicsit közelebbről lehet megismerkedni az ájurvédával, ahhoz kapcsolódva, az ájurvédikus alkatokhoz igazítva pedig jógázás is lesz.

Tudom, tudom, hogy ez a hosszú pünkösdi hétvége, amikor sokan utazást, három napos lazítást terveznek, de utóbbiba ez éppen beleférhet. Igaz, a foglalkozás a kikapcsolódás aktív formája, ám erre is nagy szükség van.
A lényegre szorítkozva próbáljuk majd átadni az ájurvéda lényegét, amiből kiderülhet, hogy egyáltalán nem olyan lila ködös ez a tudomány, mint ahogy az esetleg kívülről látszik. Igen hasznos, az egészségi állapotot javító, a mi kultúránkba, életmódunkba is beilleszthető alapelvvel, tanáccsal lehet gazdagabb az, aki eljön a 9 órakor kezdődő programra. Én a masszázsról, jótékony hatásairól is beszélek majd. A jógának köszönhetően pedig meglesz a nyújtás, kimozgatás is, és persze, a lazítás sem marad el.
Energizálás és lenyugtatás, hűtés és fűtés - alkattípustól függően. Hogy miként, az a helyszínen (a Prána jóga központban) kiderül!:)