Erősebb immunrendszer, jobb közérzet

2016.08.07 12:27

Nem lehet elégszer ismételni, mennyi előnyös hatása van a masszázsnak, s milyen fontos (lenne) az egészségmegőrzés, a testi-lelki harmónia fenntartása szempontjából.
Most ismét átolvastam egy könyvben, milyen fizikális és mentális előnyökhöz juttat a rendszeres masszíroztatás, s csupán néhány gondolatot osztanék itt meg ezekből.
Alapvető, hogy a masszázs serkenti a keringést. Egy-egy kezelés ideje alatt akár ötszörösére is nőhet a felületes és a mélyen fekvő szövetek vérellátása. Ez javítja a sejtek oxigén-és tápanyagellátását. Az élénkebb vérkeringés, a masszázs a nyirokrendszer működését is serkenti, így jobban ki tudnak választódni  a szervezetben fölhalmozott salak-és méreganyagok. A megfelelő vérkeringés és a jól működő nyirokrendszer pedig hozzájárul ahhoz, hogy az immunrendszer erősebb legyen.
A masszázs segítségével tehát ellenállóbá válhat a szervezet a betegségekkel szemben, az érintés által okozott idegnyugtató hatás pedig segítheti, hogy kicsit kisimuljanak a gondoktól, feladatoktól összekuszálódott idegek.
Már ezekért érdemes, nem....?